Kreativna eko akcija “JEL TEBI OVO OK?”

Kreativna eko akcija “JEL TEBI OVO OK?”

Prve junske subote, 03.06.2017. u parkiću Petar Bojović kod Kalenić pijace (preko puta kafane Kalenić) udružene inicijative unutar platforme Naš grad naša scena – pozabaviće se problemom tzv “nevidljivog otpada” koji se uporno gomila na ulicama našeg grada.

Opširnije...

Pozivamo vas na događaj "Pravac Slavica"

Otvoren poziv na ciklus radionica MAPA KAO MEDIJ – KOME TREBA GRAD?

Nekada simbol borbenog duha iz istoimenog filma, "Slavica" je danas grupa mladih autora koja želi da probudi svest o zajedničkom prostoru i istraži koja je njegova uloga u svakodnevnom životu. Junakinja prvog jugoslovenskog igranog filma inspirisala je ime sada zapuštenog bioskopa na Karaburmi, ali i grupu studenata, kreativaca i građana da centar dešavanja iz bioskopa koji je zatovoren prenesu na njegovu okolinu.

Opširnije...

Otvoren poziv na ciklus radionica MAPA KAO MEDIJ – KOME TREBA GRAD?

Otvoren poziv na ciklus radionica MAPA KAO MEDIJ – KOME TREBA GRAD?

Tim Beogradski festival cveća će tokom tri vikenda u februaru (11/12. 02. – 18/19. 02. – 25/26.02.) učestvovati u programu radionica “Mapa kao medij” koji po treći put organizuje udruženje Tačka komunikacije, koje se u svom radu bavi kreiranjem programa i projekata u oblastima kulture i novih medija.

Opširnije...

Predavanje “Zelene transformacije grada – od betona do bašte”

Predavanje  “Zelene transformacije grada – od betona do bašte”

U okviru programa "ODRŽIVI KONCEPTI ZA ŽIVOT I RAD" u četvrtak 27. oktobra u 18h u Novoj Iskri biće održano predavanje na temu Zelene transformacije grada – od betona do bašte. Predavanje će održati Sabina Kerić iz Beogradskog festivala cveća.

Opširnije...

7 Beogradski Festival Cveća, 23 i 24. septembra u Dorćol Platzu

7  Beogradski Festival Cveća

Posetite 7.Beogradski Festival Cveća na novoj lokaciji, u prostoru artkomune Dorćol Platz, u Dobračinoj 59b.  

Opširnije...

Poziv za volontere 7. BFC

Ako želiš da saznaš više o urbanoj ekologiji i naučiš kako da se aktiviraš i pomogneš da grad postane zelenije i humanije mesto za život u skladu sa prirodom pridruži se 7. Beogradskom festivalu cveća koji se održava 23 i 24. septembra u srcu donjeg Dorćola, na novoj lokaciji u prostoru namenjenom kreativnosti i društvenim promenama

Opširnije...

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Vesti
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2016 BFC.rs - All rights reserved.